Így lett bajnokcsapat a Liverpoolból: Nemsokára a boltokban Melissa Reddy: Higgyetek bennünk című könyve
2021. január 30. írta: Kultúrjunkie

Így lett bajnokcsapat a Liverpoolból: Nemsokára a boltokban Melissa Reddy: Higgyetek bennünk című könyve

unnamed_52.png

A Liverpool FC 2020-ban káprázatos teljesítménnyel megnyerte az Egyesült Királyság első ligáját, a Premier League-et. A focitörténelemben először fordult elő, hogy ugyanaz a brit csapat egyidejűleg birtokolja a BL-győzelmet, a Szuperkupát és a FIFA-klubvilágbajnoki címet. Ez pazar, elsöprő diadal a futball világában. Jürgen Klopp újraélesztette a csapatot, amikor az már harminc éve nem szerzett országos bajnoki címet. Melissa Reddy: Higgyetek bennünk című könyve pengeéles, megvilágító erejű képben összegzi a játékosok, az edzők és a klubvezetők gondolatait. Mindenki megszólal a riportokban, a rajongók, a háttéremberek és a kulcsfigurák, így a csapatkapitány, Jordan Henderson és természetesen maga Klopp is. Kihagyhatatlan kötet a Liverpool FC és Jürgen Klopp rajongóinak - azoknak, akik élnek-halnak a fociért, valamint a kimagasló üzleti és vezetői teljesítmények iránt érdeklődőknek.

Adva van egy edző, aki tökélyre fejlesztette azt, hogyan lehet kudarcra ítélt csapatokat talpra állítani. Aki képes elérni, hogy utóbb a legnagyobb csalódások is fontos tapasztalatot, sőt, extra motivációt jelentsenek a játékosainak. Aki szenvedélyesen túlfűtött, harcos lelkű, de igazi építő személyiség. Aki rájött, hogy a játékosok szempontjából mekkora jelentősége van a pszichológiának. Aki tudja, hogy a csapat csak akkor tud olajozott gépezetként összedolgozni, hogy megtalálja az identitását. Aki felfedezte, hogy az igazi TEAM a következőkből áll össze: T – találékonyság, E – elkötelezettség, A – ambiciózus, M – mentálisan erős gépezet. Aki tudja, milyen fontos egy jó elemző csapat, és az, hogy a klubban lévők agyának tudását összetegyék. Aki mindig hangsúlyozza, mennyit ér a közösség ereje, és egy csapatban mindenkinek fontos a munkája: az edzőé, játékosoké, stábtagoké, gondnoké, takarítóké: „Klopp elültette bennünk az érzést, hogy összetartozunk, és hogy együtt, közösen vagyunk a Liverpool”.

A rengeteg interjú alapján összeállított kötet kevésbé ismert történetekkel is meglepi a rajongókat. A könyvből az is kiderül, hogy mit mondott a sztáredző Fergusonnak, amikor az éjszaka közepén felhívta a jó hírrel. Megismerhetjük, milyen volt Klopp gyerekkora egy olyan apával, aki igazán keményen bánt vele, és versenyzett vele minden sportágban. Mi a pontos háttere annak, hogy Klopp példanélküli módon játékosból egész fiatalon lett azonnal edző a Mainzban. Milyen előnyökkel jártak Liverpoolban a családokat is bevonó nyaralások, illetve csapatbulik, mellyel Klopp az összetartozást erősítette. Milyen profi statisztikai módszerekkel, és elemzői csapattal döntöttek az átigazolásokról. Megtudhatjuk azt is, hogy jöhet bármilyen mélyről valaki, idősebb korában is szupersztárrá érhet, melyre Mané és Salah története a legszebb példa.

De a karizmatikus edző Liverpoolban töltött munkáját bemutató kötet nem csak a focirajongóknak vagy az edzőknek lesz izgalmas. Minden olyan vezető számára komoly szellemi muníciót tartogat, aki embereket irányít, legyen az egy hatalmas cég vagy egy kisebb közösség.

dd.jpg

Melissa Reddy Dél-Afrikában született. Az Independent focirovatának főállású újságírója, emellett a BBC, a Sky Sports és a Premier League Productions számára is készít tudósításokat európai focieseményekről.

 Forrás: 21. Század Kiadó

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9916409212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása