A szíved fontosabb a seggednél - itt a Twentees új kislemeze
2020. december 09. írta: Kultúrjunkie

A szíved fontosabb a seggednél - itt a Twentees új kislemeze

Megjelent a Kicsi lány

3_credit_lenart_gabor.jpg

Megjelent a Twentees új kislemeze, a Kicsi lány. Az EP a tavasszal bemutatott Linda üzenetét építi tovább, központjában az elfogadás áll, azaz, hogy szeressük önmagunkat és engedjük el a folyamatos megfelelési kényszert, a görcsös megoldani akarást.

A klisémentes gitárpopban utazó Twentees-re mindig is jellemző volt, hogy korosztályuk, a körülöttük zajló világ dilemmáit öntik dalokba, önmaguk keresése és a felnőtté válás problémáin túl pedig a klímaváltozás gondjairól is beszéltek - tavaly megjelent harmadik nagylemezükhöz, a Balkonhoz például Földvédő verzió is készült. A tavasszal bemutatott Linda pedig a mostani Kicsi lány témáit vezette fel, egy kívülálló lány szemszögéből buzdít önmagunk szeretetére. 

Az E/2-ben gondolkodás határozza meg leginkább a dalokat. A Kicsi lány az önbizalomhiányos lányoknak üzeni, hogy engedjék el a külsejükkel kapcsolatos aggályokat, a Még nem késtél el bemutat a sikerorientált, folytonos növekedést és eredményeket elváró világnak, a Ne félj pedig keserédes szájízzel vallja be, hogy annyit tud baráti jótanácsként mondani egy problémára, hogy "ne félj, jó lesz". Ezekből a feszültségekből oldoz fel a Ledobok mindent, ami az elvonulás-magunkba fordulás témájával visszatérő elem a Twentees munkásságában. A Linda pedig nem érdemelte volna meg, hogy single-ként árválkodjon az éterben, és egy nagy katarzissal zárul, ezért tökéletes helye volt utolsó dalként az EP-n” - meséli a dalokról Balázs Konrád, a zenekar frontembere. 

Kicsi lány playlist

Kicsi lány:

Még nem késtél el:

Ne félj:

Ledobok mindent:

Linda:

A számok a karantén előtti és alatti fél évet ölelik fel és a próbatermükben, valamit a Miracle Sound stúdióban rögzítették őket Ligeti Gyuri produceri vezetésével. Ahogy a Lindánál, a Kicsi lány esetében is több dal szövegében Konrád szerzőtársa Kemény Gabriella volt. 

Az elmúlt hónapok nemcsak a dalírás és a karantén körül forogtak, a zenekar ugyanis több basszusgitáros váltáson is túl van. Végül úgy döntöttek, trióként folytatják: állításuk szerint így erősebbek, mint valaha. 

Sajtóinformáció: Nagy Kátya

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8916325772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása