Hosszú idő után ismét friss klip a Paperdeer alter elektro formációtól
2020. november 25. írta: Kultúrjunkie

Hosszú idő után ismét friss klip a Paperdeer alter elektro formációtól

Gazsiafter - öt év után új klippel jelentkezik a Paperdeer 

promo_pic1.jpg

Az alternatív elektronikus zenei formáció némi pihenő után most új videóval rukkolt elő, mely egyben már tavasszal érkező új lemezük előfutára is. A Paperdeer azonban az elmúlt időszakban sem volt tétlen, hiszen több remixet is megjelentettek, míg a háttérben már az új dalokon is dolgoztak. Most pedig itt az első ízelítő, a Gazsiafter, mely egy izgalmas, absztrakt animációs klipet is kapott.

A Paperdeert Biró Norbert és Kiss Benjámin producerek alapították Stewart Emesével 2012-ben. A formáció több EP-t és remixet is megjelentett, 2015-ben adták ki Fabled c. első nagylemezüket, ám a jó fogadtatás ellenére az elmúlt években viszonylag keveset hallattak magukról. Emese kilépett a zenekarból, Norbi pedig Dániába költözött, hogy sound design-t tanuljon és foley arttal foglalkozzon, miközben reklámokhoz és kisfilmekhez készített zenéket és hangeffekteket, miközben Benjámin itthon a Belau csapatával turnézott. Ám a közös kreatív munka eközben sem állt meg, a srácok több remixet is megjelentettek (például a Belau Wicked és Island of Promise számaiból) és folyamatosan ötleteltek új dalokon is. Most pedig itt az első újdonság, a Gazsiafter, amely egyben új albumuk előfutára is: „Olyan módon próbáltunk energikus tánczenét csinálni, hogy az organikus hangzású és minimalista maradjon, ne kövessen semmilyen főbb tánczenei irányt. Különböző organikus zajokat tettünk bele, összegyűrődő papír hangjától eltorzított szirénákon és telefon értesítés hangokon, saját digitálisan készített hangszerek felvételeinek újra samplezett darabjain és Emese feldarabolt “Fabled” énekén át saját basszusgitár felvételekig minden megtalálható a szoftveres hangszerelés mellett. Eredetileg egy sokkal minimálabb irányból alakult ki a végleges kompozíció. A zenét a szürrealista művészet nagyban inspirálta. A szám címe a Gazsi Rap Show nevéből alakult ki” – meséli a dalról Biró Norbert. 

Gazsiafter:

A dal egy animációs klipet is kapott, ami szürrealista ábrázolással ír le egy történetet és akár a Gazsiafter háttérsztorija is lehetne. Az animációs videó grafikáit az akkor Párizsban élő Saba Anwar készítette, amit egy elismert helyi grafikus is jóváhagyott neki. Az animációt és a forgatókönyvet pedig Radnics Annamária jegyzi a srácok ötletei alapján. “A klip az apró részletektől halad a nagy egész felé, ami maga a lány és a környezete - a lány fülbevalója az inga, a haja a húrok, a dob a szeme, az orra pedig a xilofon. Ezeket látjuk külön-külön, az egésznek mindig egy-egy apró részletét. A koncepciót a srácokkal együtt alkottuk meg, és nem is volt kérdés, hogy Sábát szeretném megkérni arra, hogy készítse el a grafikát, mert jó ízléssel tud megalkotni teljesen új vizuális világot. Nagyon boldog vagyok, hogy életem első klipjét, a Covid-időszak alatt ezekkel az emberekkel készíthettem el, nagyon inspirálóak voltak a srácok a közös ötletelések során és Sába grafikai munkái is hasonlóképp” – kommentálja a rendező.

A grafikához fontos inspirációt jelentett az avantgárd is, melyről Saba Anwar grafikus így beszélt: “A videóhoz a kapott forgatókönyv alapján egy kontrasztos, minimalista, de erőteljes világot képzeltem el egy Malevich x Kandisky x Picasso avantgárd koktél elfogyasztása után. A srácok egy dologhoz ragaszkodtak, mégpedig, hogy a használt jelenetek álljanak össze egy absztrakt stílusú lány arcává.”

A Paperdeer hamarosan újabb dalokkal jelentkezik, a friss lemez pedig várhatóan tavasszal érkezik.

Sajtóinformáció: Nagy Kátya

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3816301868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása