Befejezted a The Crown sorozatot a Netflixen, és még többet szeretnél tudni a királyi családról?
2020. július 07. írta: Kultúrjunkie

Befejezted a The Crown sorozatot a Netflixen, és még többet szeretnél tudni a királyi családról?

Olvasd el Anne Glenconner: Az udvarhölgy című könyvét!

mv5bmgi2njzjmtmtnmjkos00zjm5ltgzyjitodk5odixote2zgvkxkeyxkfqcgdeqxvynty3ote3mzg_v1.jpg

A hatalmas népszerűségnek örvendő The Crown című Netflix-sorozat harmadik évada véget ért, de a királyi család története iránt érdeklődők egy különleges könyvet tarthatnak majd a kezükben. Anne Glenconner Margit hercegnő udvarhölgye, egyik legjobb barátja, bizalmasa volt, és egész életét a királyi család közvetlen közelében töltötte, Lady in Waiting (Az udvarhölgy) című memoárja felfedi a sorozat hátterét, és további elképesztő történeteket mesél aranykalitkában töltött élete eseményeiről.

kep_6.jpg

Az előhangban a szerző felidézi, amint előbb Nancy Caroll-lal (aki őt) majd Helena Bonham Carterrel (aki Margit hercegnőt játssza a sorozatban) teáznak. Mindketten arra kérték őt, meséljen nekik a hercegnőről és a közösen töltött éveikről. „Mindkét színésznő levélben köszönte meg a segítségemet, és Helena Bonham Carter kifejezte a reményét, hogy Margit hercegnő neki is ugyanolyan jó barátja lesz, mint nekem volt. Ez nagyon meghatott, és már alig vártam, hogy Margit hercegnő és én újra találkozzunk a mozivásznon. Gyakran felidéztem a közös norfolki gyerekkorunkat, azt a harminc évet, amíg az udvarhölgye voltam, a sok együtt átélt izgalmat, az életünk örömeit és mélypontjait” – írja.

Anne Veronica Tennant, Baroness Glenconner 1932-ben született Londonban. Leicester ötödik grófjának elsőszülött gyermeke volt. Holkham Hallban, Anglia egyik legnagyobb birtokának kastélyában nőtt fel, ami Sandringhammel határos, így sokszor játszottak együtt Erzsébet és Margit hercegnővel. Később Margit hercegnő udvarhölgye lett és 1953-ban a koronázási szertartáson a nyoszolyólánya volt. 1956-ban a karizmatikus, de rendkívül csapodár Colin Tennant, Lord Glenconner felesége lett. Öt gyermekük, három fiuk és ikerlányaik születtek. A királyi család közvetlen közelében eltöltött hosszú évei azonban nemcsak a fényűzésről szóltak. Az udvarhölgy című memoárjában beszámol kalandos életéről Margit hercegnő udvarhölgyeként, de magánélete viszontagságairól is: gyermekeiről, a férjével való kapcsolatáról, és arról, hogyan élte meg, hogy Colin Tennant halála után örökség nélkül maradt. Erős, bátor, karizmatikus nőként ismerhetjük meg őt, akitől bárki sokat tanulhat.

A szerző a memoár egyik fejezetét Mustique szigetének szentelte. Férje, Colin Tennant megvásárolta Mustique szigetét, és a szerzővel együtt egy paradicsomot hozott létre gazdagok és hírességek számára. Egyik első vendégük volt Mick Jagger és David Bowie, de a szigetet Margit hercegnő is megszerette, és a kedvenc nyaralóhelye lett. A sziget privát jellege a mai napig megmaradt, a sziget tulajdonosai valójában az itt lévő ingatlanok tulajdonosai, akik így a saját szabályaik szerint kapcsolódhatnak ki, és ma is kedvelt üdülőhelye a királyi család tagjainak, gyakran időzik itt Katalin hercegné és Vilmos herceg is.

„A táj olyan gyönyörű volt, mint egy képeslapon, de látszott, hogy a föld terméketlen. (...)
Amikor Colin hozzám fordult, és megkérdezte, mi a véleményem, nem tudtam visszafogni magam.
– Colin… Ez tiszta őrület – közöltem vele.
Colin merőn rám nézett.
– Jegyezd meg a szavaimat, Anne! – csattant fel dacosan. – Híressé fogom tenni ezt a helyet.”

A könyvet itt tudod megrendelni!


Lead kép: IMDb

Forrás: GABO kiadó

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1315987444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása