Újabb fordulatokkal teli Jodi Picoult regény jelent meg az Athenaeum Kiadónál
2020. május 28. írta: Kultúrjunkie

Újabb fordulatokkal teli Jodi Picoult regény jelent meg az Athenaeum Kiadónál

Megérkezett a „Második látásra”

coffee-2390136_1920.jpg

Jodi Picoult világhírű amerikai bestselleríró. 2018-ban Jeff Bezos és Michelle Obama mellett a világ tíz legbefolyásosabb személyiségévé választották a Princetoni Egyetemen végzettek között. Eddig megjelent huszonöt regényével (mint például: A nővérem húga, Elrabolt az apám, Szívverés) számos díjat nyert, kötetei világszerte rendszeresen vezetik az eladási listákat. Az Athenaeum Kiadónál legutóbb megjelent könyve, a „Második látásra” egy váratlan fordulatokkal teli regénye az emberi sorsról, a szenvedélyről, a bűnről és a megváltásról.

 unnamed_39.png

Picoult eddigi talán legsejtelmesebb műve a szellemvilág témája mellett olyan kérdéseket is feszeget, mint az a kevéssé ismert eugenetikai projekt, amelynek során az 1920-as és 1930-as években Vermontban több száz kényszersterilizálást hajtottak végre. A történet szerint Vermont államban egy kisváros élete teljesen felbolydul, amikor az egyik lakó eladja a telkét, hogy egy modern üzletközpontot építhessenek rá. A helyi abenaki indiántörzs tiltakozik, hiszen hitük szerint a föld a törzs ősi temetkezési helye. Amikor sokasodnak a természetfeletti jelenségek a környéken, a befektető, hogy lenyugtassa a kedélyeket, egy szellemvadászt bíz meg, hogy kiderüljön: kísértetek márpedig nincsenek. A megbízott szellemvadász, Ross, kísértetek helyett egy gyilkossági nyomozásban találja magát, miközben ő maga is legszívesebben megszabadulna az életétől. Nyolc éve ugyanis menyasszonyát, Aimee-t halálos autóbaleset érte – a férfi azóta próbálja eldobni magától az életet, de furcsa módon egyik próbálkozása sem jár sikerrel. Egyetlen reménye, hogy egy nap még viszontláthatja élete szerelmét. A kisvárosban megismeri a titokzatos Lia Beaumont-t, akinek Rosshoz hasonlóan minden vágya átjutni azon a láthatatlan határon, amely elválasztja az élők és a holtak világát.

A könyvet itt rendelheted meg!


Lead kép: Sofia Iivarinen / Pixabay

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4915727192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása