Filozófikus art-rock Gdanskból
2020. január 29. írta: Kultúrjunkie

Filozófikus art-rock Gdanskból

A Trupa Trupa először Magyarországon

trupa_trupa.jpg

A Trupa Trupa különleges, art-rock zenéjével és új lemezével február 5-én érkezik a Dürer Kertbe. A Gdanskból érkező négyesre nagy hatással volt szülővárosuk és annak történelme, Schopenhauer és Nietzsche filozófiája, ennek eredményeként pedig feltárul saját univerzumuk.

A lengyel Trupa Trupa idén jelentette meg ötödik, Of The Sun című lemezét. Az anyag jól feltárja a csapat sokszínű univerzumát, ragyogó dalaikat, melynek csillogása alatt azért ott van a világ nihilizmusa és egyfajta  ravasz, sötét humor siklik át a számokban rejlő titkos rétegeken. Egyszerre tűnik könnyednek és mázsás súlyúnak.

A gdański környezet kritikus filozófikus és esztétikai mérföldkő a Trupa Trupa számára. Egy város csavaros történelemmel, mely szülőföldje Arthur Schopenhauernek is, akinek a filozófiája inspirálóan hatott Nietzschére és magára a zenekarra is. Klaus Kinski színész is a közelben született. A csapat frontembere, Grzegorg Kwiatkowski pedig a legjobb Werner Herzog rendezte filmnek tartja a Fitzcarraldót, amit valaha látott. Ebben a sztoriban Kinski megpróbál egy kisebb vagyonra szert tenni, hogy operaházat építsen a dzsungelben. Erőfeszítéseit azonban csak szánalmas kudarc koronázza. Ezek a gondolatok, érzelmek mind hatottak az Of The Sun vibráló dalaira.

A Trupa Trupa-t különleges zenéje már körberepítette a fél világon, játszottak az SXSW-n, a Primavera Soundon, az Iceland Airwavesen, a Colours of Ostraván, a Waves Viennán és az Eurosonicon is, hogy csak párat említsünk. Az Of The Sun lemezzel pedig turnéra indulnak Amerikában, Japánban és persze Európában is.

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja:
Trupa Trupa (PL)
52 Hertz Whale (SK)
Időpont: 2020. február 5. 19:30
Helyszín: Dürer Kert
Jegyek: 2.500 / 3.000 Ft
Elővétel
Facebook-esemény


Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1615437648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása