Dr Peták István kutatóorvos, az Oncompass Medicine alapítója a Highlights of Hungary válogatásában
2020. január 21. írta: Kultúrjunkie

Dr Peták István kutatóorvos, az Oncompass Medicine alapítója a Highlights of Hungary válogatásában

petak2.JPG

Az orvostudományban és a rákkutatásban végzett munkássága, eredményei révén Dr. Peták István kutatóorvos, az Oncompass Medicine alapítója és tudományos igazgatója bekerült a Highlights of Hungary 2019 válogatásába. A közönség február elejéig szavazhat a legjobbak között Dr. Peták Istvánra.

A jelölést a Highlights of Hungary szakmai kurátor csapat tagjától, Varga Judittól kapta: „Számomra fontos hogy felhívjuk a figyelmet a magyar egészségügyre, és kiváló szakembereinkre. Több jelölt ötletem is volt ebben a témában, komoly sikereket könyvelhet el a magyar orvostudomány. Dr. Peták István nemzetközileg elismert kutató, aki elsőként kezdett foglalkozni a rákkutatásban egyénre szabott molekuláris diagnosztikával, a bioinformatikában úttörőnek számító Gabriel nevű szoftverük, segít a specifikus gyógyszeres kezelések kialakításában az egyénre szabott orvoslásban.”
 
Dr. Peták István, orvos, Gábor Dénes díjas rákkutató több mint 20 éve fejleszt kollégáival olyan módszereket, amelyek lehetővé teszik a daganatos betegek személyre szabott, célzott kezelését. Munkatársaival úttörője volt a daganatok molekuláris diagnosztikai vizsgálatainak. Legújabb fejlesztésük, egy olyan orvosi szoftver, amelynek segítségével az orvos jobban tudja kiválasztani minden egyes beteg számára a számára legjobb célzott gyógyszert. Az új módszer 2019-ben az amerikai onkológusok társaságának konferenciáján, Bangkokban kapott nemzetközi szakmai elismerést és megnyerte a GET IN THE RING V4! innovációs versenyt.

 A Highlights of Hungary 2013 óta, független kezdeményezésként építi Magyarország értékteremtő közösségét. Évről évre olyan kiemelkedő történeteket és kiváló teljesítményeket gyűjtenek össze, melyekre méltán lehetünk büszkék, melyek példaértékűek, szemléletformálóak, társadalmi hasznosságuk magas szintű.
A Highlights of Hungary célja minden évben azoknak a hazai sikereknek, eredményeknek és ügyeknek összegyűjtése, amelyek az adott évben a legnagyobb hatással voltak – kategóriák nélkül, szakmai kurátorcsapat jelölése alapján.

A Highlights of Hungary társadalmi üzenete: örüljünk egymás sikereinek és legyünk büszkék kreatív értékeinkre.

A közönség a Highlights of Hungary weboldalán ismerheti meg a projekteket és szavazhat a legjobbra 2020. január 13. és február 10. között.

2020. február 21-én, a zártkörű díjátadón derül ki az online szavazás eredménye a kurátori díj nyertese és kerülnek átadásra a Highlights of Hungary partnereinek különdíj felajánlásai is.


Fotó: Peták Lelle

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6315420154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása