1.000.000 Forintot adományoztak a SZIN látogatói
2019. december 12. írta: Kultúrjunkie

1.000.000 Forintot adományoztak a SZIN látogatói

szin-24_kar.png

Egy jótékonysági, közös összefogásra kérték fel a Szegedi Ifjúsági Napok látogatóit a fesztivál szervezői és a Karitáció Alapítvány munkatársai 2019. augusztus 30-án. A SZIN pénteki napján az ország legnagyobb piros orr flashmobját szervezték meg a Borsodi Nagyszínpad előtt, ahol a piros orrot viselő látogatók a Szegedi Gyermekklinika eszközvásárlását támogatták.

A SZIN és a Karitáció Alapítvány az idei fesztiválon jótékonysági megmozdulást szervezetek, segítve a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika B részlege Fertőző Osztályának eszközvásárlását. A Borsodi Nagyszínpad előtt több ezer fesztiválozó volt “pirosorrban”, - melynek megvásárlásával támogatták a kezdeményezést - így részt vettek az ország legnagyobb piros orr flashmobjában.

“Nagy örömömre szolgált, hogy a SZIN látogatóival közösen segíthettük a szegedi Gyermekklinika “B” részlegének Fertőző osztályán lévő egészségügyi dolgozók munkáját és az osztályon gyógyuló gyermekeket. Büszke vagyok a SZINesekre, hogy sikerült a kitűzött álom, 1 millió forintot összegyűjtenie nemes célra! Jövőre folytatjuk…“ - mondta Kolonics Erika, a SZIN fesztiváligazgatója.

A KaritációAlapítvány egész évben számos gyűjtést, adakozást és jótékonysági akciót szervezett, melynek fő célcsoportja a rászoruló gyerekek és szervezetek voltak. A Karitáció Alapítvány a város első és legrégebbi alapítványa, mely Bohócdoktorok közreműködésével teszi könnyebbé a gyógyuló gyermekek kórházi létét és a rászoruló családok százainak teszi könnyebbé a mindennapjait.

Az akció célja egyértelmű volt, bevonni a fiatal korosztályt is és felhívni a figyelmüket arra, hogy egy kis odafigyeléssel, empátiával nagy dolgokra vagyunk képesek! Álmainkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen nagy számban fognak segíteni a fesztiválozók! Mindenkinek köszönjük a támogatást, és a lehetőséget a SZIN szervező csapatának!“ - mondta Gere Anikó Mónika a Karitáció Alapítvány munkatársa.

 A jótékonysági összefogást a szervezők a jövőben is folytatni kívánják, mivel közös céljuk, hogy segítsenek a rászoruló családoknak, gyerekeknek és intézményeknek.

 

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9615349438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása