Folk rock és gothic metál - Moran Magal bátor fúziója a ZsiMün
2019. március 23. írta: Kultúrjunkie

Folk rock és gothic metál - Moran Magal bátor fúziója a ZsiMün

photo_lazar_todoroff2.jpg

Izraeli származású, jelenleg Berlinben él, a szláv népzenétől Marilyn Mansonig sokféle műfaj inspirálja. Moran Magal nem fél szokatlan kombinációkban vegyíteni a zenei stílusokat. Hipnotikus zongorajátékával és lenyűgöző hangjával 2019. május 27-én találkozhat a Zsidó Művészeti Napok közönsége.   

photo_lazar_todoroff.jpg

Izgalmas zenei fúzióval érkezik az idei Zsidó Művészeti Napokra Moran Magal izraeli származású énekesnő. Zenéjében a folk rock műfajt vegyíti a gothic metal elemeivel – így jönnek létre dallamos, érzelmes, romantikus és erőteljes számai. A Columbus Hajó színpadán 2019. május 27-én, hétfőn 19 órakor lép fel.

Mély, szinte hipnotikus erővel bíró hangja és csodálatos zongorajátéka világszerte lenyűgözi a közönséget. Dalait héber és angol nyelven írja. Több alkalommal Budapesten is bizonyította már különleges zenei tehetségét. Dalszerzőként is nagy sikerrel jegyzi saját számait, ám ezek mellett különböző metálslágerekre írt zongora-variációi, énekes feldolgozásai is jelentősek.

“A sötétet és a világosat vegyítem - mondja stílusáról az énekesnő. - A dalaimban van humor, balladisztikus elemek, kabaré, rock… Próbálok sokoldakú lenni, nem félni attól, hogy különböző zenei stílusokhoz nyúljak és új dolgokat próbáljak ki.” Magal édesapja egyébként magyar származású, így kiskorában rengeten szláv, szerb népzenét hallgattak. Zenéjét némi kelta hangzás is átszövi, dalait hasonlították már Tori Amos hangzásához, ő maga pedig Marilyn Mansont, a System of a Downt és a Black Sabbath-ot említi kedvenc előadóiként. 

Magal a metál műfaj olyan kiemelkedő képviselőivel dolgozott együtt, mint Warrel Dane (Nevermore), vagy Kobi Farhi (Orphaned Land). Közös produkcióik több tízezres nézettséget produkáltak a YouTube-on, és a kritikák is pozitívan értékelték ezeket. Moran fellépett a The Voice című tévéműsor izraeli változatában is, ahol Alice Cooper Poison című slágerét énekelte el. Előadásával azonnal hatalmas ismertségre tett szert a nagyközönség körében és a metál szcénában is.

Miután Izraelből Berlinbe költözött, Moran saját zenekart alapított a brazil Marcos Feminellával, az izraeli Ishay Sommerrel és Shir-Ran Yinonnal valamint az olasz Federico Truzzival közösen. Under Your Bed című albumuk 2019 áprilisában jelenik meg. A Zsidó Művészeti Napok programján erről a lemezről is hallhat ízelítőt a közönség. Olyan dalok szólalnak majd meg, mint a Black Swan, az Under Your Bed, a One More Dance, valamint héber számok és Leonard Cohen feldolgozások is. Az est vendége a tehetséges, fiatal énekes, Demi László Demeter lesz, aki többek között Cohen Halleluja című dalát énekli el héberül és angolul. A nemzetközi zenekar további magyar meglepetés vendégekkel bővülhet május 27-ig.

Fotók: Lazar Todoroff

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4114710783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása