Újraindul a nyolcadik kerületet bemutató városi séta
2018. december 12. írta: Kultúrjunkie

Újraindul a nyolcadik kerületet bemutató városi séta

A Nyócker málló pompája – szociokulturális kalandozás a Józsefvárosban

a_nyocker_mallo_pompaja2.jpg

A Beyond Budapest Sightseeing 2018. december 15-én újraindítja a nyolcadik kerületi szociokulturális sétát. A nyócker málló pompája – szociokulturális kalandozás a Józsefvárosban az egyik legrégebbi tematikus sétája a Beyond Budapest csapatának, amelyet 10 évvel ezelőtt indítottak útjára. A séta során a résztvevők megismerhetik a világhírű politikusok, művészek, és tudósok lakta részen túl a Nagykörút kevésbé derűs oldalát is. Kivételes élmény, hiszen a séta egy helybéli muzsikus család otthonában ér véget.

a_nyocker_mallo_pompaja.JPG

A Nyócker málló pompája – szociokulturális kalandozás a Józsefvárosban a Beyond Budapest egyik legrégebbi sétája, hiszen már több, mint 10 éve kalauzolja az érdeklődőket a város ezen szegletébe. A közkedvelt séta egy rövid szünet után most decemberben indul újra, hogy ismét megismerhessék az érdeklődők a kerület rejtett kincseit.  

"Az arisztokrácia világának különös szerelmei, fényűző életmódja, különc fekete bárányainak legendái elevenednek fel egy-egy épületnél. Emberi sorsok és forradalmak dőltek el itt egy talpalatnyi helyen. Életre hívjuk a történelmet, belesünk az udvarokba, megtaláljuk az elfeledett csodákat. Világhírű tudósok, politikusok, művészek éltek és hagytak itt nekünk felfedezni való nyomot, emléket önmagukról. A Palotanegyedet elhagyva átsétálunk a Nagykörút túloldalára, egy kevésbé jó hírű környékre. Itt más funkciójú, más történelmű, más hangulatú épületek tanúskodnak a múltról, a bennük zajló életről..." - foglalja össze a sétát a Beyond Budapest honlapja.

A Beyond Budapest Sightseeing csapata egy évtizede vezet szocio-kulturális városnéző sétákat Budapesten. Kezdetben elsősorban a Nyolcadik kerületben kalauzolták az érdeklődőket, de egy ideje már a város más területei felé is kikacsintgatnak, különösen a Belváros és Óbuda irányába. Mára specialitásukká vált, hogy a város mélyére hatolva, annak valódi arcát, lakóit mutatják be.

A Beyond Budapest szervezőinek célja, hogy „programjaink során a múlt és a jelen átélhetővé, megérthetővé váljon. Törekszünk rá, hogy vendégeink velünk, egymással és a várossal is interakcióba lépjenek. Ezért kreatív eszközökkel, minőségi turisztikai programokat kínálunk.”

További információ: www.beyondbudapest.hu

 Forrás: Sajtóanyag

 (Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3714474284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása