Ruben Brandt és bandája a főváros legváratlanabb szegleteiből kacsint majd ránk
2018. július 05. írta: Kultúrjunkie

Ruben Brandt és bandája a főváros legváratlanabb szegleteiből kacsint majd ránk

gr_kowalski_jpg.jpg

Egyre nagyobb kíváncsiság övezi Milorad Krstić Ezüst Medve-díjas alkotó novemberben a magyar mozikba kerülő RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ című egészestés, magyar, animációs akció-thrillerét, melyben különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait. Nos, a képtolvajok lassan elárasztják Budapestet is - Ruben Brandt és bandája hamarosan a főváros legváratlanabb szegleteiből kacsint majd ránk. Július 1-jétől egy, a graffiti kultúrából kinőtt képzőművész hívja izgalmas városi sétára a nyitott szemmel járókat. Gerilla tevékenységének köszönhetően nyáron havonta 6 karakter jelenik majd meg a budapesti utcákon a RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐből.

Milorad Krstić egyedi látványvilágú akció-thrillerében, a RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ című egészestés animációban az egész világot bejárjuk egy olyan utazás során, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket. A film a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba. A 4K-ban készült animációs alkotásban a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és mindig újra töltődő izgalom köti le a néző figyelmét.gr_img_2998_hailey_jpg.jpgMiközben egy akció-thriller gyorsaságával robogunk, a RUBEN BRANDT, A GYŰJTŐ című filmben minduntalan előbukkan a művészet rejtélye, gyógyító ereje és számtalan funkciója az esztétikai kérdésektől a személyes alkotási motiváción át a manipulációig egyaránt. A filmben minden híres festmény, épület és tárgy a rendező-látványtervező jóvoltából szokatlanul ismerős. Krstić a maga kép-és formaalkotó művészetével hommage-t állít ikonikus művek, kameraállások, hangulatok és jelentéseik átdolgozásával, amin keresztül újra reflektorfénybe helyezi a filmművészet, az építészet, a dizájn és a képzőművészet ikonikus alkotóit.

Nem csoda hát, hogy az ismeretlen, a graffiti kultúrából kinőtt képzőművész is kedvet kapott, hogy Milorad Krstić fura figuráival észrevétlen benépesítse a fővárost. Gerilla tevékenységének köszönhetően július 1-jétől nyáron havonta 6 karakter jelenik majd meg a budapesti utcákon. Ruben Brandt és bandája a főváros legváratlanabb szegleteiből, egy-egy használaton kívüli kirakatból, fűzfalról, trafó-doboz oldaláról, építkezési állványról vagy épp háztetőről kacsint majd ránk. Elsőként Mimit ismerheti majd meg a közönség, a talpraesett és csábító akrobatát, akit gyötrő szenvedélye, a kleptománia, életveszélyes helyzetbe sodorja. Kénytelen Dr. Brandthoz segítségért fordulni és a világhírű pszichológusnak is jól jön Mimi segítsége. Júliusban felbukkan majd Mike Kowalski, a filmrelikviákat szenvedéllyel gyűjtő sármos, világhírű magándetektív, aki az eltűnt műkincsek nyomába szegődik a biztosítótársaságok megbízásából, ám a helyzetet megnehezíti, hogy beleszeret a gyönyörű Mimibe. Végül a beszédkényszeres Bye-Bye Joe-t, Ruben egyik legközvetlenebb betegét is megfesti Budha Tomi, a nyár további részében pedig további filmbéli karakterekkel, összesen 18 rajzzal találkozhatnak majd a járókelők.

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3814094825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása