„A Budapest Park egy olyan helyszín, ahol keveredik a klub és a fesztiválélmény”
2018. május 02. írta: Barna Borbála

„A Budapest Park egy olyan helyszín, ahol keveredik a klub és a fesztiválélmény”

Interjú a Margaret Island zenekar tagjaival, Füstös Bálinttal és Törőcsik Kristóffal

margaret8.jpg

Május 3-án végre újra kint hagyhatjuk a valóságot, ugyanis ismét megnyitja kapuit a Budapest Park. A hetedik szezont nem akárki nyitja meg, mint a negyedik születésnapját ünneplő Margaret Island, akik Karácsony János - James mellett ByeAlex és a Sleppet is vendégül látják a színpadon az este folyamán. Az idei szezon elindításáról és a legkedvesebb koncertemlékekről a zenekar tagjaival, Füstös Bálinttal és Törőcsik Kristóffal beszélgettünk. margaret4.jpgMit gondolok a megújult Budapest Parkról?
Füstös Bálint: Tavaly is részt vettünk a sajtótájékoztatón, idén sem maradt ki a Budapest Park körbejárása. Nagyon jó volt látni, ahogyan épül, miközben mi is készítettük a koncert vázát a próbateremben. Hatalmas megtiszteltetés, hogy mi nyithatjuk meg ebben az évben a Parkot, mi adhatjuk az első koncertet, izgatottak vagyunk.

Törőcsik Kristóf: Ez lesz a negyedik szülinapi koncertünk, úgyhogy emiatt is nagyon várjuk.

Előadói szemmel miért különleges koncerthelyszín a Budapest Park?
Füstös Bálint: Itt fellépni mindig szuper élmény, hiszen a Budapest Park egy olyan helyszín, ahol keveredik a klub és a fesztiválélmény. Egy klubkoncerten a fellépők mindig a saját közönségüknek játszanak, míg egy fesztiválon több ezer embernek zenélhetnek egyszerre: itt pedig mindkettő jelen van. Az is fontos, hogy nem csak egy koncertélményt tud adni: a Nagyszünet terével és a benti kézműves étkezdékkel kiegészülve egyedi hangulatot teremtenek, biztos vagyok benne, hogy a koncertünk után mi is ki fogunk látogatni más rendezvényekre. Nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, akusztikusan is fogunk még itt játszani a nyár folyamán.

Máshogyan is készültök egy koncertre a Budapest Parkban, mint általában?
Törőcsik Kristóf: Abszolút, egy ilyen koncertben jóval több munka van. A tavalyi évben is már jóval korábban ki volt függesztve a setlist, amit játszani fogunk a próbatermünkben. Mindegyik dalt egyesével kiveséztük, megbeszéltük, hogyan kössük őket össze, annak érdekében, hogy minél gördülékenyebb ez a másfél órás műsor. Emellett persze a vendégeinkkel együtt is próbáltunk. Amit lehet, meg fogjuk tenni azért, hogy ez egy tartalmas este legyen.

Füstös Bálint: Ilyenkor nem csak a zenében, hanem látványban is mindig próbálunk készülni, valami pluszt hozzátenni. Itt fog debütálni egy egészen új vizuál, ez egy teljesen összművészeti dolog lesz. A „Legszebb Szavak” című új dalunkat is eljátsszuk csütörtök este, aminek az a különlegessége, hogy Balatonnal kapcsolatos szópárokat adtunk meg (hiszen Viki fonyódi lány – így mi is félig-meddig balatoni zenekarnak tartjuk magunkat), a közönségünk szavazhatta meg, hogy ezekből a melyek kerüljenek be a végleges szövegbe. Ez tehát tulajdonképpen egy közös alkotómunka volt a rajongóinkkal, a dal pedig a Parkban fog élőben debütálni.margaret1.jpgHogyan választottátok ki a vendégzenészeket, akik csatlakoznak hozzátok május 3-án a színpadon?
Törőcsik Kristóf: Karácsony János - Jamessel már volt szerencsénk dolgozni A Dal 2018 műsorában extra produkcióként együtt léptünk fel. Úgy gondoltuk, hogy ez egy remek apropó arra, hogy ismét együtt játszhassunk, ráadásul most nem is egy, hanem két dalt fogunk vele előadni. ByeAlex és a Slepp pedig Vikivel készített egy közös dalt.

Füstös Bálint: Ez a felvétel a „Menned kéne”, ami eddig még nem is szólalt meg színpadon!

Mi a legszebb emléketek a Budapest Parkban?
Törőcsik Kristóf: Nekem óriási élmény volt legelőször itt játszani, még a Punnany Massif elő zenekaraként. Szeptemberben volt és eléggé esőre állt, mégis teltház volt. Nagyon kedves emlék számomra, mert akkor, mikor először kiálltunk a Park színpadára, én azt éreztem, hogy nem tudjuk betölteni a teret. Azt gondolom, minden zenekarnak meg kell tanulnia felnőni ekkora helyekhez, színpadokhoz. Az első önálló Parkos fellépésünkkor tavaly úgy láttam, hogy meg tudtuk ugrani ezt a szintet és ennél már csak jobb lesz! – mosolyog.

Füstös Bálint: Igen, elképesztő az a tudat, hogy négy-ötezer ember azért indul el otthonról, hogy Margaret Island koncertre menjen aznap. Szerintem ezt nem lehet megszokni, ezért borzasztóan izgulok, hogy mi lesz csütörtök este.

Ti melyik koncertre szeretnétek ellátogatni a hetedik szezonban?
Füstös Bálint: Én a Bonobo koncertet néztem ki, biztosan el is jövök majd!

Törőcsik Kristóf: Én is, megvan már a jegyem. Aztán ki tudja? Szerintem egyfajta gyűjtőhely lesz nyáron a Budapest Park, mindenki ide fog járni.

Füstös Bálint: Igen, nagyon vicces, hogy a backstageben is mindig felbukkannak zenész ismerősök és teljesen spontán bulik kerekednek ki. Úgyhogy biztosan mi is ki fogunk itt kötni csak úgy random egy-egy este.

Online jegyvásárlás 

Facebook esemény 

Fotók: Vidus Móni

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3613884960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása