Menő vászontáskák - Ez a TilimpaLimpa designs
2017. június 05. írta: Kultúrjunkie

Menő vászontáskák - Ez a TilimpaLimpa designs

Ha igazán egyedi vászontáskát szeretnél, keresd a TilimpaLimpa designst

Álmokat, tárgyakat, portrékat, apró dolgokat visz többek között képeslapokra, könyvjelzőkre, meghívókra és természetesen vászontáskákra Molnár Veronika Sára a TilimpaLimpa designs megalkotója. Skiccek nélkül, mindössze a fejéből rajzol Veronka, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egykori bölcsészhallgatója. Elmesélte nekünk kalandos történetét, fő motivációit és jövőbeli terveit.

A történet egy cserediák-évben kezdődött, amikor is Veronka gimnazista éveit megszakítva egy esztendőre elhagyta Debrecent. A magány ihlette első ceruzavonások hazaérkezte után néhány évvel a nyomda felé vették az irányt Veronka édesapja jóvoltából. Ekkor készültek az első képeslapok. Ezután sikeresen felkeresett különböző boltokat, melyek árulják is a TilimpaLimpa cuccokat. Ezzel párhuzamosan megrendelései is elkezdtek lenni az alkotónak.
Majd következtek a hűtőmágnesek, kitűzők, végül pedig az abszolút közkedvelt vászontáskák is egyedi szitanyomást kaptak. Ez utóbbiak azonban csak tavaly február óta kaphatóak, mivel az egyetemi évek nem igazán engedtek a végtelen fantáziálgatásnak és rajzolásnak.

Alkotói módszerek


Veronka elárulta, hogy nem rajzol skicceket, megvárja míg a fejében megjelenik a legbiztosabb kép, majd azt veti papírra. További szubjektív módszerei közé tartozik, hogy vagy reggel vagy pedig késő este alkot, tehát nyugodt körülmények között. Azt is megtudtuk, hogy szeret például takarítani rajzolás előtt, mire arra kerül sor, hogy leül és papírra veti elképzeléseit, minden a helyén van, nem kell semmin agyalni, teljes erőbedobással lehet a rajzolásra koncentrálni. Persze ez nem jelenti azt, hogy síri csendre van szüksége, Veronka szeret például parkban, kávézókban rajzolni. Mivel nem egyből rajzolja le elképzeléseit, a kigondolás az, ami igazán időigényes, egy-egy rajz viszonylag hamar, pár óra alatt elkészül, természetesen mindez függ a kép méretétől és témájától (néha kell egy egész nap míg elkészül).

Megrendelések


Gyakran rajzol megrendelésre is, ez azért egészen más jellegű folyamat, mint a teljes szabad kezű önálló munka. Mivel ilyen esetekben eléggé meg van kötve a keze az alkotónak, általában gyorsabban is készül el, mintha teljesen saját kreációt rajzolna. Kap egy témát, egy eseményt vagy akár álmot, adott tárgyakkal, jellemzőkkel, és ezeket kell ráformálnia saját stílusára, TilimpaLimpa designs-úra igazítania. Abszolút érdekes és a stílust erősítő tény, hogy a tilimpalimpaság akármilyen formára, témára ráhúzható. Túl a kitűzőkön, képeslapokon, és hűtőmágneseken, a design még egy esküvői meghívón is megállja a helyét, és képviseli az alkotó világát.

tilimpa.jpg

A TilimpaLimpa designs ötlet forrása


De hogy honnan is ered a márkanév? Veronka elmesélte, hogy semmi ördöngősségre nem kell gondolnunk, csupán gyermekkori bicikliző „daláról” van szó. Mindenesetre nagyon is jól csengő, figyelemfelkeltő név lett ebből a bicikliző dalból.

Kiállítások


A Budapest100 különleges évi esemény keretein belül két napig voltak láthatóak az érdeklődők számára a TilimpaLimpa designs termékei, de Bisztronyúl nevű kávézóban is nézelődhettek már az oda látogatók majd egy hónapon át.
Hogy mostanában hol találkozhattok vele? Június 8-án és 15-én (csütörtöki napok) a B32 Galéria és Kultúrtéren (Bartók Béla út 32 szám alatt), de összefuthattok Veronkával a Divatplaccon és a Kiskertpiacon is.

Természetesen rendelhettek Facebookon, vagy ímélen keresztül, de megtalálhatjátok a termékeket különböző boltokban is.

Budapesten:
Buborék (Kecskeméti út 5. Batthyány u. 48)
Csendes - A pesti szatócs (Magyar utca 18)
Két Egér Könyvesbolt (Ráday utca 20)
Bibliás könyvesbolt (Ráday utca 28.)
Bisztrónyúl (Bródy Sándor u. 11.)
Le petit design (Magyar utca 22.)
Kövessétek az Instagramon is.

https://www.facebook.com/veronikasaras/

https://www.instagram.com/tilimpalimpa_designs/

 

Szöveg: Talabér Dominika

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5512565101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása