"Felrobbantotta" a Dürer Kertet az amerikai poszt-hardcore banda. - Our Last Night koncertbeszámoló
2015. május 25. írta: tukorszin

"Felrobbantotta" a Dürer Kertet az amerikai poszt-hardcore banda. - Our Last Night koncertbeszámoló

10425122_981462311873334_2949285705670527894_n.jpg

Május 19-én először lépett színpadra hazánkban, a budapesti Dürer Kertben az Our Last Night, a szintén tengerentúlról érkező Palisades és egy kecskeméti banda a Marauders. A srácok kétségkívül hatalmas hangulatot csináltak, amit valószínűleg még jó sokáig fognak emlegetni Ők, és az itthoni rajongók is egyaránt.

Az egytől-egyig lenyűgöző bandák sikeréhez nagyban hozzájárult a közönség egyöntetű ovációja is. Már előre is számíthatott rá mindenki, hogy a srácok fantasztikus koncerttel ajándékoznak meg minket, ugyanis a jegyek hihetetlen ütemben fogytak az esemény meghirdetése után, és a koncert több számára kijelölt helyet „kinőve” került át végül a Dürerbe.

Az első fellépő banda a Kecskemétről érkezett Marauders volt, akik tökéletesen alapozták meg a hangulatot az este további fellépőinek. (A zenekar még 2012-ben alakult, zenéjükben vegyítik az alternatív, modern rock/metál elemeket a kicsit poposabb hangzással.  2013-tól több magyar bandával is koncerteztek együtt az ország több pontján is. Nem rég jelent meg új számuk a The Greed és a Pixie Dust.) Koncertjükön hallhattunk feldolgozás számokat is, egy Usher és egy Bring Me The Horizon dalt mutattak meg a közönségnek a saját átiratukban.        

Őket követően egy kisebb szünet után vette át a színpadot a New Jersey-ből érkezett Palisades. A banda a Warped Tour keretein belül turnézik együtt az Our Last Night-tal, és mutatják be új albumukat, a januárban megjelent Mind Games-t. A tömeg a koncertjükön korántsem volt akkora, mint az este fő fellépőinél, de a srácokat ez látszólag cseppet sem zavarta, hiszen hatalmas hangulat kerekedett a hét előadott számuk alatt. A keményebb számokba vegyített elektronikus zene mindenkit magával ragadott és nem csak a sokak által ismert Flux Pavilion - I Can’t Stop című számára ugrált egyszerre a tömeg, hanem az általuk megszólaltatott High & Low-ra és Mind Games-re is. A koncert alatt a frontember, Louis Miceli többször is hangsúlyozta, hogy a merch cuccokat személyesen tőlük lehet megszerezni, ami kifejezetten pozitív volt a rajongók felé tanúsított hozzáállásukat illetően.

11295863_981461535206745_6462872478845524059_n.jpg

Az este fő bandájára, az Our Last Night-ra jóval többet kellett várni, ami csak pozitívan fokozta az összegyűlt emberek hangulatát. Első számuk kezdetére már teljesen megtelt a koncertterem, az intro után rögtön felcsendült a 2013-ban megjelent Oak Island EP egyik legismertebb dala, a Same Old War. Az este folyamán többször is köszönetet mondtak a közönségnek, és megígérték, hogy hamarosan viszont láthatja Őket a magyar közönség.

A folytatást illetően, felhangzottak dalok a 2012-ben kiadott Age Of Ignorance című albumról is, valamint vegyesen hallhattunk feldolgozásokat, mint például Adele Skyfall-ja vagy a Katy Perry féle Dark Horse. Bemutatták hamarosan megjelenő albumuk (Younger Dreams) első dalát, a Home-ot is, melyhez nem régiben egy videó klipet is feltettek youtube csatornájukra. A közönség ovációja akkora volt, hogy sikerült visszatapsolni a bandát nem egy, hanem két szám erejéig, így hallhattuk lezárásnak a Falling Away-t és az I’ve Never Felt This Way-t, az utolsó szám közben a banda énekese Trevor, és a gitáros Alex is a tömegbe vetette magát. A végén újra megköszönték a közönségnek a részvételt, és hangsúlyozták, hogy mihamarabb szeretnének visszatérni hozzánk.

11295816_981462038540028_7111460076879935145_n.jpg

Biztosra veszem, hogy mindenki hasonló érzésekkel távozott kedd este a Dürer Kertből, mint ahogy én is tettem, életem egyik legjobb koncertélményét köszönhetem ennek a három fantasztikus bandának, szóval aki eddig nem ismerte őket, mindenképp keressen rájuk youtube-on, semmi esetre sem fogjátok megbánni!

Képek: Dürer Kert

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr647963306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása