Hat éves fennállását ünnepli a Fran Palermo |Koncertajánló|
2018. március 04. írta: Kultúrjunkie

Hat éves fennállását ünnepli a Fran Palermo |Koncertajánló|

Április 16-án az A38 fedélzetén

29472947_1748888891840762_6565423386787362443_n.png

Szédületes koncertet ad újfent a közkedvelt Fran Palermo formáció, amely továbbra is töretlenül halad előre a legnemesebb Rock & Roll, Tropical és Indie Rock hagyományok útján!

Fran Palermo

A Fran Palermót 2011 végén alapította Henri Gonzo énekes-gitáros-frontember Budapes-ten. A zenekar stílusa sok különféle műfajt érint az indie-től a rock and rollon át az afropopig, mindez az ütősökkel, fúvósokkal és billentyűssel megdobott mediterrán hangulattal fűszerez-ve. Egyedi, összetett hangzásviláguk talán annak is köszönhető, hogy négy nemzet – ma-gyar, spanyol, kubai, görög – gyermekei hozták magukkal és gyúrták egybe zenei kultúráju-kat. Mostanra az együttes meghatározó budapesti koncertzenekarrá nőtte ki magát, és hű-séges rajongótábort tudhatnak maguk körül.

2014 őszétől az újbóli folyamatos koncertezés mellett megjelentették Sun in Splendour című harmadik kislemezüket is. A trópusi jungle-rock hangulatú EP a Fran Palermo 2015 májusában érkezett cím nélküli első nagylemezének előfutára volt, melyet teltház előtt mutattak be az A38-on. Azóta a zenekar megfordult az összes jelentősebb hazai fesztiválon, szerepeltek az Index dalversenyének döntőjében, illetve a Nagy-Szín-Pad tehetségmutatóban a csapat kapta a legmagasabb zsűri szavazatot. A Fran Palermot 2016-ban az év felfedezettjének választották a Petőfi Zenei Díjátadón, majd egy évvel később ugyanitt már a ‘Legjobb Zenekar’ kategóriájában jelölték őket.

Alig egy évvel debütáló nagylemezük után, 2016 májusában jelent meg Razzle Dazzle című albumuk, az eddiginél is sokszínűbb, változatosabb, műfajokon átívelő dalokkal, és helyet kapott szinte az összes év végi albumlistán a magyar médiában. De 2017 is tartogatott újat a rajongók számára, hisz ősszel megjelent a banda új ki-adványa, a Bonerider, melyen a négy angol dal mellett helyet kapott egy régi klasz-szikus is - a Holdvilágos, a zenekar rég várt első magyar dala. A legnagyobb feszti-válok, mint a Sziget Fesztivál vagy a Volt Fesztivál visszatérő vendégei, de fellép-tek a Telekom Electronic Beats Festivalon, a 2016-os Budapest Showcase Hubon (BUSH), a 2017-es Holland Eurosonic Noorderslag showcase-n illetve olyan művészeti központokban, mint a MÜPA vagy a Trafó. Nemrég pedig a régió egyik legnevesebb showcase-ére, a Ljubljanai MENT-re is meghívták a zenekart. A Fran Palermo célja, hogy Magyarországi sikerei után Európa más országaiban is megmutathassák zenéjüket.

Jegyek

Facebook esemény

 

Forrás: A38

Fotó: Fran Palermo

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8113715556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása