Tehetséges brit lány a hajón |Koncertajánló|
2018. február 26. írta: Kultúrjunkie

Tehetséges brit lány a hajón |Koncertajánló|

A ‘No Roots’ végre Budapesten is meghódít mindenkit: Alice Merton (UK/DE)

alicemerton_theeuropeantour2018_press-02_paperplanerecordsint_small.jpg

Alice Merton örök utazó, akinek egyetlen otthona a színpad. Erről, megtett útjáról szól a fiatal énekesnő első slágere, a közel ötvenmillió megtekintést számláló ‘No Roots’ is, ami viharos sebességgel hódította meg a Billboard listáját, a rádiókat, majd Európa showcase fesztiváljait is. Következő, 2018-as Európa-turnéja pedig feltehetően az utolsó alkalom lesz, hogy Alice-t klubokban láthassa egyre gyarapodó közönsége, így a februári A38-as bemutatkozása önmagában is egyszeri eseménynek ígérkezik.

24 év, 12 költözés: bármilyen nomádul is hangzik, Alice kiskorától folyamatosan úton élt, alkotott és létezett. Az Amerikában született, Kanadában felnőtt és Németországban tanult Alice Angliában érezte késznek magát arra, hogy dalokban fejezze ki magát. Mivel alkotói alapélménye is az őszinteség, ami a No Roots honvágytalanságában is megjelenik, eleinte szülei tették fel neki a kérdést: “Biztos, hogy szeretnéd ezt megosztani a világgal?” - amire az énekesnő is kellemesen emlékszik vissza, hiszen az ötéves kora óta zongorázó Alice hamar átpártolt Rachmaninoffról a The Killersre. A saját kiadót alapító szerző - a Paper Planes, mint név, a kapcsolódó M.I.A. dal előtt tiszteleg - minden értelemben a maga ura, és ez az elemi őszinteség az, ami meghatározza saját dalait is, valamint ezt tekinthetjük világméretű sikerének kulcsaként is. A ‘No Roots’ sikere egyébként is példátlan volt, hiszen hetek alatt platina fokozatot ért el Franciaországban, és bearanyozódott Németországban, valamint Ausztriában is, februári Európa-turnéját pedig egy amerikai klubkör előzi meg, ahol már most teltházas plecsnikkel frissül az énekesnő turnéplakátja.

2017-ben Alice Merton Európa és Amerika klubjaiban is bizonyított már: egyetlen EP-jével kiérdemelte a legfontosabb fesztiválok és showcase-ek figyelmét, első nagylemezét pedig már most nagy várakozós előzi meg. Emiatt is vagyunk biztosak abban, hogy vissza nem térő lehetőség lesz intim klubhangulatban látni egy ennyire reményteli énekhangot, aki jó eséllyel hatalmas sztárrá nőheti majd ki magát a következő években.

Lemezek

No Roots EP, 2017

 

Sajtóanyag: Bali Dávid – A38

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2113699220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása