„Az volt a cél, hogy egy boldog, szexi, táncos lemezt csináljunk“
2018. január 24. írta: Barna Borbála

„Az volt a cél, hogy egy boldog, szexi, táncos lemezt csináljunk“

Interjú Péterfy Borival

peterfybori_loveband_borix_bovitettkiadas.jpg

Nem mindennapi év volt a tavalyi Péterfy Bori & Love Band életében, ugyanis 2017-ben elérkezett a zenekar tizedik születésnapja. A rendkívüli alkalom a Bori X címet viselő albumot is elhozta magával, mely egészen egyedülálló módon, egy applikációhoz kapcsolódva jelent meg. A Kultúrjunkie Blog Szerkesztősége az új lemezről és a jubileumi évről Péterfy Borit kérdezte. 

2017-ben a tizedik jubileumát ünnepelte a Péterfy Bori & Love Band. Milyen emlékekkel és gondolatokkal zártátok ezt a különleges évet?

Péterfy Bori: Az egyik legtermékenyebb és legizgalmasabb évünk volt. Nagyon szeretjük az új albumot és hihetetlen boldogság volt, hogy a rajongóink is ennyire bírják. Rengeteg telt házas bulink volt, amit itt is szeretnék megköszönni, tényleg csodálatos és lelkes közönségünk van. Szóval sose legyen rosszabb tizedik évünk.

Az új lemeznek egészen más világa van, mint a korábbi albumoknak, boldogságot akartatok. Miért döntöttetek úgy, hogy ebbe az irányba szeretnétek lépni? Ez a jubilálás alkalmához köthető?

Péterfy Bori: Biztos, hogy a tizedik évet elöntő eufória is benne volt, de maga a zenei váltás is hozta ezt magával, hiszen diszkó lemezről beszélünk, és ez a stílus ledobja magáról a melankóliát. Tényleg az volt a cél, hogy egy boldog, szexi, táncos lemezt csináljunk.

A Bori X megjelenése egyedülálló volt a magyar zenei életben: egy ingyen letölthető applikáción keresztül lehetett először meghallgatni. Hogyan született meg ennek a rendkívüli kiadásnak az ötlete?

Péterfy Bori: Ambrus fejéből szoktak kipattanni ezek az őrült ötletek. Ő a zeneszerző és a producer a zenekarban, és hihetetlen sok munkával meg is valósítja ezeket a különleges ötleteit. Régóta beszélgettünk arról, hogy milyen formákkal lehetne néha kiváltani az eléggé halódó CD-s megjelenést. Találtunk egy fantasztikusan lelkes fejlesztő csapatot, a Big Fish-t. Az ő segítségükkel és Stark Attilával (aki az állandó grafikusunk) végülis tényleg létrejött a Bori X játék. Azóta is küldözgetik a rajongók az elképesztő pontszámokat, amiket elérnek vele. peterfybori_2.jpgAz évek számához hasonlóan a korong tíz dalt tartalmaz. Milyen témákat jártok körbe rajta?

Péterfy Bori: Szerelem, szex, hűtlenség, boldogság. Kevésbé véres, mint az eddigi lemezek, de azért itt is van izgalom és girlpower.

Miben volt más élmény és érzés tíz évvel ezelőtt az első lemez bemutatója előtt állni, mint most az új album koncertjén?

Péterfy Bori: Teljesen máshol tartunk most, mint akkor. Tíz éve azon izgultunk, kiket találunk el ezzel a zenével és hányan jönnek el a koncertre, meg hogy az Amorf Ördögök rajongók hogyan fogják fogadni ezt a váltást. Most inkább az a kihívás, hogy egyre jobb és jobb koncerteket adjunk és növeljük a táborunkat. A zenekar rengeteg energiát fordít a hangzás és a hangszerelés tökéletesítésére. Amit persze mindig izgalommal várunk egy új lemez bemutató koncertjén az az, hogy mennyire ismerik és éneklik a számokat. Szerencsére tíz éve és most is nagyon sokan tudták és ordították őket.

Ha egy szóval kellene jellemezned a mögötted álló éveket, mit mondanál?

Péterfy Bori: Őrület! peterfybori_loveband_borix.jpgA zenei pálya mellett a színésznő is vagy, már a gimnázium után elkezdtél játszani, s az együttes mellett ez is az életed része maradt. Idén milyen előadásokon találkozhatnak veled a nézők?

Péterfy Bori: Játszom továbbra is Ratched nővért a Száll a kakukk fészkére című darabban a Belvárosi Színházban, az Énekes szerepét Brecht Kaukázusi krétakör című előadásában a Katona József Színházban, és lesz egy új bemutatóm áprilisban az Átrium Film-Színházban, amit nagyon várok.

2017 utolsó napját az A38-on stílusosan egy fellépésével zártátok le. Mit fogadtatok meg 2018-ra?

Péterfy Bori: Szeretnénk csinálni egy új lemezt és persze sok szuper koncertet nyomni.

Hol hallhatják a rajongók legközelebb a Bori X dalait élőben?

Péterfy Bori: Február 16-án a Barba Negrában lesz egy hatalmas farsangi koncertünk, aztán folytatódik a Bori X turné a vidéki klubokban.peterfybori_x_web.jpg

 Fotók: Karmatik

 (Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1913601339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása