A Táp Színház és Tünet Együttes előadása 2017 legizgalmasabb projektjei között
2018. január 18. írta: Kultúrjunkie

A Táp Színház és Tünet Együttes előadása 2017 legizgalmasabb projektjei között

Január 25-ig tart a Highlights of Hungary közönségszavazása

hoh2017_jeloltek.jpg

Január 4. és 25. között zajlik a Highlights of Hungary közönségszavazása, ami eldönti, hogy melyik közösségi, művészeti vagy társadalmi kezdeményezés volt 2017-ben a legizgalmasabb és legkreatívabb. Az idei válogatásban több színházi projekt is helyet kapott – ebben a három hétben ezekre is bárki leadhatja a voksát. A győztest február 1-jén a Katona József Színházban fogják díjazni.

A Highlights of Hungary 2013 óta az első és egyetlen olyan platform Magyarországon, amely kategóriák nélkül, kreatív értékszemlélet mentén gyűjti össze az adott év kiemelkedő hazai teljesítményeit. A jelöltjeit  ötödik éve elénk táró kezdeményezés egy tíztagú kurátori csapat jelölése alapján hozza össze a magyarországi kreatív szektor, a közélet, a kultúra, illetve a technológia és innováció fontos pillanatait, amiket egy kategóriáktól mentes, közös platformon mutatnak be.

A 2017-es jelöltek neve január 4-től érhető el a Highlights of Hungary weboldalán, itt bárki leadhat szavazatot az általa választott legjobb kezdeményezésre a tekintélyes listából. A szavazás három hétig tart, 2018. január 25-én a folyamat lezárul és a legtöbb szavazatot kapott jelölt február 1-jén veheti át a közönségdíjat a Katona József Színházban rendezett díjkiosztón.

Az idei felhozatalban helyet kapott többek között a TÁP Színház előadásában látható, Vajdai Vilmos rendező korábbi rádiójátékára épülő Utas és holdvilág előadás; a Tünet Együttes generációs kérdéseket feszegető, Sóvirág c. kortárstánc előadása; illetve a Trafó által kétévente megrendezett NEXTFESZT fesztivál is, amely fiatal és tehetséges alkotókat mutat be két héten keresztül.

Idén nem csak a közönség, hanem maguk a kurátorok is szavaznak: február 1-jén a tíztagú testület az általuk leginkább kiemelkedőnek gondolt projektet saját díjjal jutalmazza. A közönségszavazásban pedig erősen ajánlott a részvétel mindenkinek, akit akár egy kicsit is érdekelnek az új, kreatív és izgalmas kezdeményezések.

A Highlights of Hungary 2017-es kurátorai:

Bagi László (újságíró, Forbes)

Böszörményi Nagy Gergely (vezető, Design Terminál)

Hitka Viktória (képzőművész)

Horváth Dorka (újságíró, blogger, BOOKR Kids alapító)

Liptay Gabriella (kommunikációs szakértő, KPMG)

Megyesi Zsuzsa (art director, A+Z Design)

Martinkó József (építészet- és dizájnkritikus, Octogon Magazin főszerkesztő)

Szűcs Péter (szerkesztő, újságíró, PetersPlanet.travel alapító)

Takács Ákos (marketingvezető, Red Bull Magyarország)

Trellay Levente (art director, Telep Art Agency)

A Highlights of Hungary weboldala

A Highlights of Hungary Facebook oldala

A közönségszavazás időtartama: 2018. január 4-25.

Díjátadó: 2018. február 1. (Katona József Színház)

Forrás és képek: Sajtóanyag

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6013586935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása