Péntek este a Hajón a helyed! - koncertajánló
2017. október 11. írta: Kultúrjunkie

Péntek este a Hajón a helyed! - koncertajánló

Middlemist Red (HU)– The Luckies (HU)– Birth of Joy (NL)

A klubszezonra való tekintettel, idén sem maradhat el a szokásos őszi Middlemist Red koncert az A38 Hajón. Ez úttal a The Luckies és a holland Birth of Joy kíséretében.

mmrlboj.jpg

Forrás: https://www.facebook.com/events/131740034226304/

A hazai pszichedelikus zenei vonal kortárs úttörői, azaz a Middlemist Red együttes 2016 novemberében dobta ki második, Ripple Soul című albumát, amiben egy új, határozottabb hangzást mutat be a zenekar. Télen és a nyári fesztiválszezonban bemutatták hazánk számos pontján, tavasszal pedig a szomszédos országokban is. Szervezésükben pár hete lezajlott az első Vanishing Point fesztivál is, ahol a pszichedélia jeles hazai és külföldi képviselői szórakoztatták a Dürer közönségét, remélhetőleg elindítva ezzel egy szép hagyományt. Novemberben ismét turnéra indulnak Nyugat-Európába, így már csak ezért sem ajánlott kihagyni a pénteki hajókoncertet.

mmrvp.jpg

Fotó: a MMR hivatalos FB oldala


A The Luckies bluesos rock hangzása és az autentikus angol kiejtés már két éve issza magát rajongói bőrébe. A zenekar tagjai: Tim Atkins – vox; Springer Márton - lead guitar; Horváth Soma - lead guitar; Pongor Márton – bass; Stanfel Péter – drums. Elmondásuk szerint küldetésük, hogy behozzák a köztudatba ezt a vonalat, és szeretnék, ha az emberek erre nem fehér hollóként tekintenének. Zenéjükre nem is kis kereslet mutatkozik, koncertjeiket folyamatosan növekvő létszámú közönség látogatja minden alkalommal.

luckies.jpg

Fotó: a The Luckies hivatalos FB oldala


EP-jükbe itt hallgathattok bele:

 

boj.jpg

Fotó: a Birth of Joy hivatalos FB oldala


"Pumping drums, raw guitars and a supercharged organ make of Birth of Joy a chemistry you can't deny!"

Az este harmadik fellépője, a Birth of Joy pedig egy idén 12 éves holland pszichedelikus rock zenekar, ami a műfaj egy kevésbé torzított és kaotikus vonalát hozza. A blues és a rock&roll által ihletett trió visszanyúl a régi szép idők zenéjéhez, így az MC5, a Doors és még a Pink Floyd is hatott rájuk. A tagok: Kevin Stunnenberg (Ének & Gitár); Bob Hogenelst (dobok & vokál); Gertjan Gutman (szinti & basszus). Segítségükkel a ’60-as évekbe katapultálhatjuk magunkat, így ha nem akarunk lemaradni az időutazásról sem, ott a helyünk!

Egy kis kedvcsináló:

  

Jegyeket online itt találtok: https://www.a38.hu/hu/program/middlemist-red-hu-the-luckies-hu ; illetve az A38 jegypénztárában is kaphatók még.

Ott találkozunk, ne hagyjátok ki!

FB esemény itt: https://www.facebook.com/events/131740034226304/22%7D%7D

 

Forrás: https://www.facebook.com/events/131740034226304/ ; valamint a zenekarok FB oldalai.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9012955217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása