Könyvajánló: Stephenie Meyer – A Vegyész
2016. december 27. írta: Barna Borbála

Könyvajánló: Stephenie Meyer – A Vegyész

a_vegyesz.jpg

Ugye mindenki számára ismerősen cseng Stephenie Meyer neve? Az írónő a Twilight Saga könyvsorozattal robbant be a köztudatba, Bella és Edward szerelmének története pedig azóta is töretlen sikernek örvend. Stephenie-nak ezáltal nagy szerepe lett mind a vámpírokról szóló filmek és könyvek elterjedésében, mind pedig a young adult irodalom népszerűvé válásában is. S bár az írónőt sokan az Alkonyattal azonosítják, érdemes odafigyelni más munkájára is! Az Agave Kiadó gondozásában hazánkban is megjelent legújabb műve, A Vegyész, ami garantáltan jó választás azoknak, akik egy letehetetlen és izgalmas könyvet keresnek!

Juliana – azaz az éppen aktuális nevén Chris – egy nem mindennapi karriert igyekszik a háta mögött hagyni. A nő ugyanis az amerikai kormány egyik titkos részlegén dolgozott, ahol a feladatai közé többek között a terrorfenyegetésekkel kapcsolatos információk megszerzése és a kihallgatások tartoztak. Juliana kiemelkedően végezte munkáját, ami azonban éppen a vesztét okozta. A részlege úgy gondolta, a nő túl sokat tud, ezért az életére törtek. Juliana szerencsére sejtette, mi vár rá, és felkészült a támadásra. Az olvasók akkor csöppenek bele A Vegyész néven elhíresült doktornő életébe, amikor három évnyi bujkálás (és több gyilkossági kísérlet sikeres kivédése) után Juliana egy rejtélyes e-mailt kap korábbi munkaadójától. A férfi a szabadságát ígéri a nőnek egy utolsó ügy megoldásáért cserébe. Juliana kezdetben vonakodik, attól fél, hogy ez csak egy csapda. Ám főnöke szerint a tét hatalmas – egy férfi halálos vírust fog elterjeszteni napokon belül, melynek következtében több millió ember élete veszélybe kerülhet. A nő megkapja az ügy aktáit, s máris elkezdi saját nyomozását a célszemélyről, Daniel Beach-ről, aki ellen a részleg komoly és alapos vádat emelt. Mivel csupán néhány napot kapott arra, hogy megoldja a helyzetet, Juliana kezébe veszi az irányítást, s elrabolja a férfit, hogy a saját módszereivel kihallgathassa. Azonban az események nem várt fordulatot vesznek Daniel vallatásakor. Talán a férfi mégsem az, akinek a részleg beállította? S ha ez igaz, vajon mi a céljuk ezzel? Mit akarnak a nőtől, és hogyan került a képbe Daniel? És ki az a rejtélyes idegen, aki a férfi segítségére siet? Az írónő szépen lassan csepegteti az információkat, s egyre fokozza a feszültséget, mire Juliana- azaz ekkor már Alex - mellett mi is választ kapunk az összes kérdésünkre és összerakhatjuk a kirakó darabjait.  

A Vegyész egy fordulatokban gazdag thriller, az a magával ragadó történet, ami miatt az ember akár hajnalig is fennmarad, csak, hogy befejezhesse. A romantikus szál természetesen ebben a könyvben is megjelenik, azonban nem szorítja ki az akciót a történetből, és szerencsére elmarad a young adult művekre jellemző (néha már-már erőltetett) szerelmi háromszög is. Habár a Twilight Saga szélsőséges véleményeket váltott ki az emberekből, érdemes esélyt adunk a könyvnek akkor is, ha az Alkonyat miatt (esetleg) fenntartással állunk Stephenie Meyer műveihez - kellemes csalódás fog minket érni!

A regényt itt tudjátok megrendelni

Köszönjük a könyvet az Agave Kiadónak!

 

Ha pedig kedvet kaptatok az írónő munkáihoz, olvassátok el A burok című művét is, mely már bővített változatban is kapható.

 

 

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7612076891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása