Új nagylemezzel jelentkeztek a jungle rock királyai - Fran Palermo "Razzle Dazzle"
2016. május 12. írta: Kultúrjunkie

Új nagylemezzel jelentkeztek a jungle rock királyai - Fran Palermo "Razzle Dazzle"

fran_palermo_razzle_dazzle_cover.jpg

Az eddiginél is sokszínűbb a Fran Palermo új nagylemeze.

Alig egy évvel bemutatkozó albuma után, máris itt a Fran Palermo második nagylemeze, az eklektikus, táncos Razzle Dazzle. A jungle rock and roll banda május 13-án, az A38 gyomrában mutatja be új dalait.

Bár a Fran Palermo eddig is híres volt arról, hogy lemezeiken tarka szivárványként elegyednek a legkülönfélébb zenei stílusok és hangszerek, a Razzle Dazzle, - ha lehet – most mindezt felülmúlta, a friss korongon a rock and roll mellett, ezúttal afro, punk, pop, sőt disco hatások is felelhetőek. „Valaki azt mondta, annyi féle ének hangzás van a lemezen, mintha több énekes lenne rajta, pedig csak egy volt. A sok szín a lemezen, a sok fajta beat és riff mégis egységes érzést ad és ugyanannyira Fran Palermo, mint a többi.”- Kommentálja a dalokat Henri Gonzo, a zenekar frontembere.

A nyolc fős csapat tavaly megjelent lemeze óta sorra töltötte meg a budapesti klubokat koncertjeivel, fellépett többek között a VOLT Fesztiválon, a Művészetek Völgyében és a Bánkitó Fesztiválon, tavasszal Erdélyben turnézott, két hete pedig a Nagy-Szín-Pad! keretein belül nyerték el a legmagasabb pontszámot a zsűritől.

Hallgasd meg a Razzle Dazzle-t dalkommentárokkal, melyeket a hvg.hu és a KERET készített közösesen az albumpremierre:

Ezeknek az élményeknek köszönhetően a Razzle Dazzle is egy nagyon intenzív alkotási folyamat eredménye, melyről így mesél Henri: „A dalok, amiket írtam az oxigént jelentettek nekem az elmúlt egy évben. Semmi mással nem foglalkoztam es olyan sokat dolgoztam rajta, hogy a végén annyit hallgattam, hogy a végleges verziókról, amit mindenki hallani fog nem tudtam, olyan lesz e, mint egy életmentő oxigénpalack - amilyennek éreztem, hogy lennie kéne - vagy gyenge és észrevehetetlen lesz, mint bármelyik random lélegzetünk. A zene emléket jelent nekem. Korszakot, évszakot, boldogságot, fájdalmat. Azért kell írnom, hogy emlékezzek és ezért is hallgatom. Sok emlékem nem létezne a fejemben, ha nem hallgatnám meg azokat a dalokat, amik azokban az időkben voltak a soundtrackjeim...”   

fran_palermo_press_2016.jpgA rengeteg hangszert felvonultató, 11 számos lemez felvételei a Stamusic Stúdióban készültek Stámusz Ferenc hangmérnök vezényletével, de az előző albumért is felelő Zwickl Ábel is besegített a stúdióban. A MamaZone gondozásában megjelent LP-t élőben először péntek 13-án este, az A38 Hajón lehet hallani, olyan vendégek társaságában, mint az Ivan & The Parazolból ismert Balla Máté, Yorgosz Goletsas a Deep Glaze-ből és a zubolyos Ágoston Béla

Az új album számait itt hallhatjátok

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1608059999519393/

Elővételes jegyek: http://tinyurl.hu/OQ7w/

 

https://www.facebook.com/franpalermomusic

https://instagram.com/franpalermoband/

 

Fotó: Fran Palermo

Szöveg forrása: Nagy Kátya - Fran Palermo

 

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr798709926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása